MATERIALEN & METEN = WETEN 2018-04-18T12:58:19+00:00
Onze materialen

Straatstenen zijn er in veel verschillende maten en bewerkingen. Iedere situatie vraagt om een andere bestrating. Gaat u de straatstenen gebruiken voor de bestrating van een oprit, bedrijventerrein of voor een terras? Dan dient u rekening te houden met de maat en ook zeker met de dikte van de straatstenen. 
Vaak is het ook een optie om stenen die al in de tuin aanwezig zijn, te hergebruiken in combinatie met de nieuw aan te schaffen materialen. Hier treft u een aantal steensoorten waar wij veel gebruik van maken.

gebakken steen bestrating

Gebakken steen

Gebakken klinkers horen bij één van de oudste bestratingsmaterialen. De gebakken klinker is een zeer duurzame steen die in de loop van de jaren niets in zal leveren aan kleur en uitstraling. Gebakken klinkers worden veel gebruikt in combinatie met een grote (natuur)tegel.

betonnen steen bestrating

Betonnen steen

Betonbestrating is al jaren erg populair. Er is in de betonbestrating een groot aanbod van verschillende kleuren en formaten. Als u uw betonbestrating op een goede manier onderhoudt, zult u er jarenlang plezier van hebben. Wel zal in de loop van de jaren de kleur iets vervagen.

natuursteen bestrating

Natuursteen

Natuursteen ontstaat door een proces van vele jaren. Het materiaal wordt vaak onbehandeld verwerkt. Bij vele soorten natuursteen uit China wordt de steen vaak gezoet om hem een mooie donkere look te geven. Veel natuursteensoorten hebben de eigenschap dat ze na verloop van tijd gaan verkleuren en zullen in veel gevallen krasgevoelig zijn. Informeer daarom altijd van te voren goed naar de eigenschappen van het soort dat u mooi vindt.

Meten is weten

Hoe bereken ik de oppervlakte van mijn tuin?

Dit doet u door de lengte van uw tuin bijvoorbeeld 4 meter, te vermenigvuldigen met de breedte, bijvoorbeeld 3 meter. Dit wordt dus 4 x 3 meter = 12 m2.

Hoeveel zand heb ik nodig voor de bestrating van mijn tuin?

Stel: u heeft een pad van 1 meter breed en 6 meter lang en u wilt deze 5 cm ophogen, dan berekent u dit als volgt: 1 x 6 x 0.05 = 0.3 m3.
U heeft dus 0.3 m3 zand nodig.

Hoeveel kruiwagens gaan er uit 1 kubieke meter zand?

Uit 1 kubieke meter gaan ongeveer 12 normale kruiwagens.

Hoeveel dikformaten heb ik nodig voor 1 m2?

In 1 m2 gaan ongeveer 72 stuks dikformaten. Bij meerdere vierkante meters dient u nog wel rekening te houden met eventueel afval door zaagwerk.

Hoeveel waalformaten heb ik nodig voor 1 m2?

In 1 m2 gaan ongeveer 100 stuks waalformaten. Bij meerdere vierkante meters dient u nog wel rekening te houden met eventueel afval door zaagwerk.

Hoeveel keiformaten heb ik nodig per 1 m2?

In 1 m2 gaan ongeveer 50 stuks keiformaten. Bij meerdere vierkante meters dient u nog wel rekening te houden met eventueel afval door zaagwerk.